Cerita Kita

Rek, mumpung ada waktu sedikit buat nulis, mumpung koneksi makin hot. Mumpung belum pulang juga aku mau nulis cerita temen2 kakak mbak mas “moklet” yang sewaktu habis stm/smk terus nerusin kerja. Berikut kisah kasak kusuknya.

Cerita Mujalindra :

pilihanku waktu lulus : langsung kerja, ngga kuliah, mergo ngga ngerti kate ngelanjutno nang kampus ngendi .. hehehe ..😀. Alhamdulillah ketrimo PSG nang Kandatel Surabaya Barat (kandatel rajawali), mburine Tunjungan Plaza. saben bengi thawaf muteri TP 1, TP
2 lan TP 3 karo krucil rajawali-net (ipeh, miko, gusdur, melon, dan anak2 kost2 kaliasin pompa)😀. Ngga let suwe PSG nang datel SBB, ono panggilan kerjo nang jakarta, oleh rekomendasi soko konco sing wes kerjo nang jkt dhisikan, software house. dadi programmer PHP.

waktu itu tahun 1999, langsung budhal nang JKT numpak kereta gaya baru utara malam soko stasiun surabaya pasar turi, rego tiket-e 20 ewu, isik eleng aku. mergo disangoni bapak ibu mung 50 ewu ndhil. isik turah 30 ewu. budhal wes nang nJakartah … lek tak eleng2 ngono jian nekat tenan wes … ra bondho blas .. hehehe …😀. Nyasar nang stasiun pasar senen, ora eruh lor kidul, nelpon kost2ane konco sing nang kebon sirih (arif bunder) jebul-e isik turu, jaman semono durung ono HP, isik nggawe telpon koin, yo wes mbambung nang pasar senen ono sekitar rong jam-an. :D akhirnya mendarat dengan sukses di KSBD-17D dan KSBD-26. dan dari sinilah my journey begun.😉

Cerita Cempluk

Sami mas , aku pisan podo magang ning panggone kandatel sbb Rajawali mburi TP, Kosan kaliasin gang V campur karo mbak mbak sing podo ayu ayu lan  nganggo rok mini lek kerjo, mergo  dadi SPG nang TP(kosan sewulan cuman 100 ewu)😀 Lulus sekolah ndak kepikiran blas kanggo kuliah kecuali bebas biaya (beasiswa), tapi berhubung ngerasa kurang mumpuni dan gaoleh beasiswa cuman kepikiran piye carane iso oleh kerjo dengan segera setelah lulus(g pengen njaluk ragati kuliah mergo pas STM bayare wis larang😀 ) Alhamdulillah sekolah rampung, ga sampe suwe nganggur wis ketrimo kerjo ning jkt. Dan alhamdulillah sejak tahun kelulusan iso langsung kuliah meskipun g entuk biaya siswa sing penting g njaluk ragat maneh tekan wong tuwo. Dan alhamdulillah kuliah karo kerja ndak sesulit bayangan sebelumnya😀

Cerita Kampret

Podo mas yud, lulus kuliah langsung kepikiran pingin kerjo pertama ‘mampir’ kerjo ndek mbali 2 bulan, ga betah soale dewenan, nangendi2 dewean, maleh iling lagune caca handika angka satu =)) akhire nekat njakarta numpak matarmaja 51ribu, mudun jatinegara tolah-toleh nggak ngerti arah, akhire numpak bemo mung mlaku 100m mbayar e 10ewu =)) 

tapi akhire teko juga neng kontrakan (basecamp) Damai 59, pertama kali ngrasakne turu ala iwak pindang… *sing tau neng basecamp mesti ngerti =)) lek biyen pemikiranku, aku wes sekolah stm lek kuliah maneh rugi, wes nang stm kodew e titik kok sek gak oleh duwek ae pas lulus. .lek kuliah mending aku nang sma duamai menikmati masa muda. . .ehehehehehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s